onsdag 10 juni 2009

Tankepaus

Den här bloggen fyller ett år idag. Det kan få vara ett skäl att ta en paus och fundera över fortsättningen. Kanske fortsätter jag som förut. Kanske blir det i någon annan form. Kanske slutar jag blogga helt och hållet. Kanske vaknar jag i natt med abstinens och raderar det här inlägget och hoppas att ingen märkt något...

Nåväl, tills vidare vill jag tacka alla er som bidragit till bloggen med era kommentarer. Utan er hade nog motivationskrisen kommit mycket tidigare. De som vill får förstås gärna kommentera även det här inlägget och säga vad ni skulle föredra att jag inriktade mig på, ifall jag fortsätter blogga.

Allt gott till er alla,
önskar hapax

13 kommentarer:

Johanna sa...

Jag tycker din blogg är strålande som den är, men det är du själv som avgör på vilket sätt du vill skriva. Men, snälla, vad du än gör så sluta inte skriva! Din blogg är den enda jag läser, har inte hittat någon annan som intresserar mig så.

Erica sa...

Jag tycker det vore galet om du slutade. Av det troende och religiösa bloggar jag läser, är de flesta en skrämmande läsning. Det behövs lite uppvägande från de som också kan tänka till lite. Så jag hoppas att du kommer fram till att fortsätta lite till. Jag har själv bloggat i dryga året och det kommer svackor har jag insett, som i allt. Men försök att hitta lite kraft och mening någonstans. För du behövs :-)

Sus--IE sa...

jag vill inte att du slutar blogga.
Jag har funnit mycket inspiration från din blogg. Du har en förmåga att sätta ord och göra konkret sådant som jag liksom bara anar.
Sedan jag hittade din blogg har jag läst vartenda inlägg i den.
Någon gång har jag skrivit en kommentar, oftast inte, fast jag velat.
Naturligtvis bestämmer var och en själv hur mycket eller lite man vill skriva. Och själv är jag väldigt dålig på det, fast jag har ambitionen.
Vems blogg ska jag läsa om du slutar skriva - det undrar jag nu.
Men tack för alla kloka ord och tankar.

vänliga hälsningar
Susanne

SpiritSings eller Stella Scott, välj själv sa...

Lustigt. Hittade din blogg idag. Kristna bloggar brukar tråka ut mig, väldigt snabbt dessutom, men din fann jag både bra och intressant. Givande för en synnerligen kräsen kvinna och så tänker du sluta samma dag! *måste le*

Befinner mig själv i en 1/2-paus, men sluta kommer jag inte att, göra alltför många har på ett eller annat sätt bett mig fortsätta. En del av oss har ngt att säga som andra mår bra av. Säger därför: Fortsätt gärna! :-)
Mvh,
SS

Maja sa...

Japp, så är det hapax, anonymitetens tveeggade svärd :) förstår precis hur du tänker. Lycka till!

Cecilia N sa...

Jag skulle sakna din blogg om du skulle sluta.

Anonym sa...

Jooooooooo - fortsätt blogga!

/ninni

Maria sa...

Men...nä...inte sluta...
Jag kommenterar alldeles för sällan (mea culpa!), men det är mest för att jag inte har lust att skriva "Håller med!" hela tiden...

Jag kommer fortsätta titta in i alla fall, och hoppas... Hoppas att du återfår gnistan!

(ja, jag är väl inte överaktiv heller just nu, men förr eller senare kommer det något som kickar igång en).

Göran Koch-Swahne sa...

Vad de andra sagt!

Din kollega...

Fru Zophie Klon sa...

Jag tycker att det är uppfriskande med ditt goda sätt att formulera teologiska tankar i ett kontext där månge känner sig hemtama. Det är skönt att få nya infallsvinklar på svåra frågeställningar som man själv brottas med. Så, rent egoistiskt vill jag absolut att du fortsätter, det behövs balans i bloggsfären när det gäller de frågor du tar upp och vågskålen slår alltför ofta över och de som anser sig ha tolkningsföreträde och är högröstade så man får ont i både hjärna och själ behöver dig som motvikt! Med ett lätt litet överslag har jag nog hört drygt 10000 predikningar i mitt yrkesliv men ack så få jag minns och ännu färre har haft relevans för mitt liv, den här bloggen har den relevansen att jag både minns och får nya insikter.

Joachim Elsander sa...

Hoppas du hänger kvar ett tag till. Vila upp dig ett tag och kom igen!

Ha en skön sommar förresten!

Anonym sa...

Smygbryter min bloggfasta med att så här alltför sent säga att jag uppskattar din blogg och har läst den med behållning. Och påverkats, tror jag. Vore tråkigt om du försvann helt från nätet, men jag förstår ju om det kan finnas skäl till det. Men varför inte återkomma med namn och allt och ändå behålla kryddigheten.

fred genom jesus,

jonas

Kato sa...

Jag måste säga att jag saknar ditt bloggande. Jag uppskattar dina nyktra, intelligenta och kärleksfulla analyser mycket.

/Katarina.